M

Contact us

Contact us

info@vermeerreliability.com

+32 (0)475 65 96 07

Stuyfbergen 13
9220 Hamme
België

Visuele inspectie wordt beschouwd als een techniek voor predictief onderhoud, is de meest elementaire technologie voor conditiebewaking die er is en is afhankelijk van de observatie van technici of inspecteurs om de staat van een asset te bepalen. Het omvat het belangrijkste deel van basisinspecties: Zien, horen, ruiken en aanraken.

Onderhoudsingenieurs en betrouwbaarheidsingenieurs beweren dat visuele inspecties niet in het predictief onderhoudsplan dient te worden opgenomen, omdat deze al buiten om het plan worden uitgevoerd en ze geen dubbel werk willen. Dit komt vrij vaak voor, maar dat betekent niet dat visuele inspectie geen predictieve onderhoudstechniek is, omdat we hiermee de staat van de assets monitoren.

Visuele inspecties worden vaak uitgevoerd door productiepersoneel, dat doorgaans aantekeningen maakt of inspectierapporten op papier maakt. Dat papier belandt doorgaans in een lade en wordt pas opgehaald of verwerkt als er een afwijking is geconstateerd of als een werkorder of onderhoudsmelding wordt gegenereerd. Het doel van een visuele inspectie is om alles te vinden wat mogelijk fout kan zijn met de asset en waarvoor mogelijk onderhoud nodig is.

Voor visuele inspecties zijn geen geavanceerde instrumenten en software nodig. U heeft een meldformulier nodig dat is ingesteld met defectcriteria. Het inspectieformulier kan worden gebruikt als een mobielvriendelijke app.

Het is een feit dat visuele inspecties een predictieve onderhoudstechnologie waarmee we de staat van assets kunnen bepalen. Daarom moeten visuele inspecties opgenomen worden in een predictief onderhoudsplan.

Endoscoop Inspectie

Wij kunnen ook endoscoop inspecties uitvoeren van bijvoorbeeld tandwielkasten. Endoscoop inspecties moeten minstens 1 keer per jaar worden uitgevoerd, tenzij er slijtage of defecten worden vastgesteld. In dat geval moeten deze vaker worden uitgevoerd afhankelijk van de ernst van het probleem. 

Neem contact op met Vermeer Reliability als u geïnteresseerd bent in het opzetten van een visuele inspectiestandaard. Wij kunnen het onderwerp voor U bedrijf bespreken met een vrijblijvend bezoek en adviesgesprek.